Ir al contenido principal

MATÈRIES (click aquí)

CATALÀ - Setmana del 14 al 17 d'abril

Bon dia a tots i totes!

Espero que hàgiu aprofitat aquests dies per descansar i que torneu amb les piles ben carregades. Com que ahir era festa, aquesta setmana, tenim 3 sessions de català.

Les 3 sessions d'aquesta setmana són:

SESSIÓ 1:

La proposta per aquesta primera sessió és una EXPRESSIÓ ESCRITA. Com sempre, us animo a fer un petit esborrany per plasmar aquelles idees que, després, voldreu explicar en la vostra redacció. 

Us proposem que ens expliqueu com esteu vivint l'experiència del confinament d'aquests dies. 

En aquest cas, farem una CARTA, per tant, us animo a pensar a qui us agradaria explicar-li com esteu i com esteu vivint aquests dies. 

Per escriure una carta:

  1. Pensem MOLT BÉ què li explicarem (recordeu que és recomanable fer un esborrany primer)
  2. Cal escriure una salutació a la persona a qui l'adrecem
  3. Comencem a escriure amb bona lletra la primera part
  4. Recordem de posar punt i a part (i continuar a baix!) quan acabem d'explicar una cosa, i volem passar a la propera.
  5. És bo fer preguntes a l'altre persona perque tingui ganes de contestar-nos.
  6. Al final de tot ens acomiadem i signem.
Per a ajudar-vos a seguir una mena de guió a l'hora d'escriure aquesta carta, us proposem algunes preguntes a les que haurieu de donar resposta en el vostre escrit (no cal respondre-les totes, poder amb 3 o 4 n'hi hauria prou):

  • Amb qui estas compartint aquests dies de confinament? Qui hi ha a casa amb tu?
  • Segueixes la mateixa rutina/horari cada dia?
  • Has descobert alguna activitat que mai abans del confinament havies fet? quina?
  • Quins tipus d'activitats fas cada dia? (esportives, creatives, jocs, tasques de casa, feines de l'escola..)
  • Has fet alguna cosa especial durant les vacances de setmana santa?
  • Què és el que més trobes a faltar?


Recordeu d'utilitzar un foli en vertical, i de posar el nom i la data, i la matèria (català), com normalment ho fariem a classe. (aneu guardant totes aquestes feines que aneu fent a la carpeta, així les podrem arxivar i afegir a l'àlbum a la tornada).


IDEES CLAU:
1. Format: carta (foli en vertical, incloent salutació i comiat final)
2. tema: com portem el confinament
3. Recordeu d'incloure resposta a les 
preguntes plantejades en la vostra carta.



























SESSIÓ 2:



Per aquesta segona sessió us proposem els següents exercicis, us donem l'opció de descarregar-lo en pdf o word. Recordeu que teniu tres opcions: imprimir el pdf aquells que tingueu l'opcio, fer-ho en l'ordinador mateix, si useu format word (editant el mateix document, i guardant-ne els canvis) o bé, mirant els enunciats i fent-ho en un foli en blanc a mà (com fariem a l'escola)

ARXIU PDF



ARXIU WORD:




SESSIÓ 3:

Aquesta és la proposta d'exercicis per a la sessió d'avui, com sempre, us donem l'opció de descarregar-lo en pdf o word. Recordeu que teniu tres opcions: imprimir el pdf aquells que tingueu l'opcio, fer-ho en l'ordinador mateix, si useu format word (editant el mateix document, i guardant-ne els canvis) o bé, mirant els enunciats i fent-ho en un foli en blanc a mà (com fariem a l'escola)

ARXIU PDF



ARXIU WORD:




Quan hagueu acabat, podeu fer alguns exercicis d'aventura't amb l'ortografia. click aquí. I explicar-nos, pel fòrum, per on aneu! També ens agradaria saber com porteu el llibre de lectura?

Fins aviat!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Daily routines

Daily Routines

CATALÀ: setmana del 20 al 24 d'abril

Bon dia a tots, Iniciem una nova setmana, i les propostes per aquests propers dies són les següents: SESSIÓ 1: En aquesta sessió us animem a recordar que són els augmentatius i els diminutius,  recordeu que els sufixos explicats són els que s'usen més sovint, però no els únics. Ara, ja esteu preparats per a fer la següent feina:  ARXIU EN PDF: ARXIU WORD: SESSIÓ 2: Per aquesta segona sessió de català, hem preparat una petita comprensió lectora. I quan millor que aquesta setmana per a treballar la llegenda de Sant Jordi. Us la deixem aquí en format PDF: I aquí en format word:  SESSIÓ 3: Per aquesta tercera sessió, repassarem una mica d'ortografia, en aquest cas concret el so C .  I per a fer-ho, aquí teniu aquests exercicis: PDF: I en format word: SESSIÓ 4: Per aquesta darrera sessió us propossem un joc. El joc del TABÚ, suposo que tots el coneixem però per aquells qui no: El joc del tabú està compost pe

ENGLISH WEEK 8-12TH JUNE

SESSION 1 LET'S REVIEW!  (Click here) Here you can find a Genially activity to review Unit 7. SESSION 2 Vocabulary activity . (Click here). A Genially activity to review Unit 7. SESSION 3 Click and play a  JCLIC  game to remember the parts of the plants. SESSION 4 JCLIC   activity about DALÍ.